Mengenai unit pengguna

- Dec 18, 2019-

Mengenai unit pengguna


Unit pengguna adalah kotak pemutus pemutus dipasang di sebelah kediaman meter elektrik. Di Amerika Syarikat, peranti ini biasanya dirujuk sebagai kotak pemutus kediaman. Unit pengguna bertujuan untuk melayani hanya satu kediaman dengan dua fasa pendawaian. Sebelum suis pemutus, kotak digunakan sekering dan sering dipanggil "kotak sekering."

Litar elektrik rumah dibahagikan kepada litar berasingan oleh unit pengguna. Setiap litar mempunyai suis pemutus sendiri, yang dinilai mengikut kapasiti daya litar. Sekiranya kapasitinya melebihi, ia menyebabkan suis pemutus untuk mengalihkan kedudukan "off". Memasukkan litar beralih yang digunakan hanya memerlukan membalikkannya kembali ke "pada."

Jika unit pengguna sudah tua dan masih menggunakan fius, fius akan terbakar apabila kapasiti penyimpanan melebihi. Daripada membalik suis, sekering mesti diganti untuk memulihkan kuasa. Semua litar moden menggunakan suis pemutus daripada sekatan kerana ia lebih selamat dan mudah untuk pemilik rumah untuk digunakan.

Kerosakan yang disebabkan oleh kebakaran yang membakar keluar membawa beberapa orang untuk memintas mereka dengan meletakkan sen tembaga di belakang sekeringnya, kemudian mengacaukannya. Memintas fius adalah amalan yang sangat berbahaya, dan merupakan sebahagian daripada sebab yang kebanyakan peminjam gadai janji AS tidak akan meminjamkan jika unit pengguna masih menggunakan fius daripada switch switcher. Tujuan kotak suis adalah untuk melindungi rumah daripada litar yang berlebihan yang boleh memulakan kebakaran rumah.

Setiap pemutus atau fius dalam unit pengguna akan dilabelkan di amp. Penilaian amp dikalikan dengan voltan untuk menghasilkan watt. Voltan standard AS ialah 110 volt, manakala sebahagian besar dunia menggunakan 220 volt. Pemutus amp 20 akan membawa 2200 watt di Amerika Syarikat dan 4400 watt di mana 220 volt adalah standard. Untuk mengelakkan kacau pemutus yang terbalik, pemilik rumah harus memastikan jumlah watt bagi segala sesuatu yang akan dijalankan pada litar itu adalah kurang daripada daya kapasiti litar.

Sesetengah litar berwayar dengan pengukur yang lebih berat, dawai kapasiti yang lebih tinggi untuk membawa lebih banyak kuasa elektrik. Rangkaian elektrik, mesin basuh pinggan mangkuk, pengering pakaian, dan pemanas air biasanya pada litar khusus khusus untuk kegunaan dan mempunyai kapasiti pendawaian dan pemutus kapasiti yang lebih tinggi. Pengukur mengukur lebih berat tidak digunakan di seluruh rumah kerana ia lebih mahal dan melebihi keperluan kebanyakan peranti.

Berikut adalah siri JUNON baru untuk unit pengguna , kami panggil siri C6. Selamat datang untuk mendapatkan maklumat lanjut dari kami!

About consumer unit