Jawapan mengenai JUNON Switch & Socket Company Ⅳ

- Oct 27, 2019-

Jawapan mengenai JUNON Switch & Socket Company Ⅳ

Selagi kita sentiasa mengemas kini pengetahuan dan keupayaan kita, kita dapat menyediakan nutrien segar untuk pertumbuhan kita.


JUNON "Electrician Note" mewujudkan peluang untuk pembelajaran sepanjang hayat bagi majoriti juruelektrik, sentiasa menaik taraf dan memperkayakan rizab pengetahuan mereka, membuka jalan untuk menjadi juruelektrik profesional di masa depan.


Apakah masalah baru dalam isu "Electrician Note" ini?

1. Kutub asas tengah soket tiga tiang, pergi terus ke tanah. Jangan mengesan rintangan asas, jika pelindung kebocoran tidak berfungsi, apakah asas tersebut berguna? Terdapat juga kes jika satu rumah dalam satu bangunan mempunyai alasan elektrik. Dalam hal asas berkongsi, sama ada pengguna lain juga mempunyai elektrik?

Answers about JUNON Switch and socket company 1


A: Tiang asas soket adalah untuk mengelakkan kejutan elektrik peribadi apabila sarung logam perkakas elektrik tidak dicas secara tidak sengaja. Sekiranya asasnya biasa, potensi alat perkakas elektrik akan sentiasa sama dengan potensi bumi, dan tidak ada risiko kejutan elektrik. Sekiranya perlindungan kebocoran biasanya berfungsi, ia akan mengingatkan kebocoran bumi. . Sekiranya tiang asas lemah, orang akan dibina melalui badan manusia apabila menyentuh perumahan yang dikenakan. Pada masa ini, orang itu terdedah kepada elektrik dan perjalanan perlindungan kebocoran untuk melindungi keselamatan peribadi. Sekiranya perlindungan kebocoran itu rosak, orang itu boleh digelekkan.

2. Apakah maksud gambar ini?

Answers about JUNON Switch and socket company 2


A: Satu meter dan satu pemutus litar kecil tiang 40A berada dalam kotak meter.

3. Berapa banyak pemutus litar miniatur amperes disambungkan ke dawai tembaga 4 persegi?

A: 25A.

4. Bolehkah semua terminal kotak pengedaran disambungkan kepada 10 wayar persegi?

Answers about JUNON Switch and socket company 3


A: Ya.

5. Saya ingin bertanya kepada pemutus litar semasa 2P63A yang mematuhi kotak pengedaran 13 cara, berapa banyak gelung boleh ditarik keluar?

Answers about JUNON Switch and socket company 4


A: 2P63A pemutus litar semasa sisa menduduki 4 cara, dan juga boleh dilengkapi dengan 9 pemutus litar kecil tiang tunggal, iaitu titik paling banyak 9 cabang.