Jawapan mengenai JUNON Switch & Socket Company Ⅴ

- Nov 14, 2019-

Jawapan mengenai JUNON Switch & Socket Company Ⅴ

Datang dalam platform "Electrician Note" JUNON, sentiasa meningkatkan kemahiran juruelektrik anda, dan meringkaskan pengalaman yang lebih praktikal.

Mari jawab komen-komen mengenai "Electrician Note" yang terdahulu.


  1. Jika suis kebocoran tidak mempunyai dawai pembumian, adakah ia akan memainkan peranan perlindungan kebocoran?

Jawapan: Suis kebocoran tidak menyambung wayar grounding, juga akan memainkan peranan perlindungan. Kerana ia hanya menghubungkan dawai hidup dan wayar neutral, dan tidak perlu menyambung wayar tanah.

Answer aboiu JUNON Switch and socket company 1

2. Pendawaian dari dalam ke luar di flush dipasang dua & dua & tiga soket pin, adakah ia menyambung pendek di kepala garisan atau ia dimasukkan secara langsung ke dalam tiga lubang dan diskrukan ke soket?

Jawab: Jika pendawaian dari dalam ke luar akan disambung secara siri dengan yang lain, kedua-dua wayar perlu diketatkan dan dikunci. Tidak wayar di kepala garisan jika menyambung pendek. Potong lembaran getah pada titik tertentu dan balutkan wayar dengan ketat, kemudian bungkus dengan pita pelekat elektrik. Tidak kira jenis sambungan yang digunakan, selagi ia tidak membiarkannya longgar dan kenaikan suhu.

3. Apakah bahan yang disediakan dalam kotak terminal equipotential?
Jawapan: Tembaga.

Answer aboiu JUNON Switch and socket company 2

4. Di dalam bilik yang sama, anda boleh mengawal lampu dengan lima mata tempat yang berbeza? Bagaimana keadaannya?

Jawapan: Di dalam bilik yang sama, mengawal lampu dengan lima titik tempat yang berbeza, yang sedikit pemasangannya. Jika anda ingin mencapai situasi ini, anda hanya boleh mencapainya melalui suis balik. Khususnya, bagaimana untuk menyambung boleh merujuk kepada kaedah sambungan dua suis membalikkan geng di Sekolah JUNON.

5. Lj siri dual USB dua & tiga pin soket, bagaimana untuk menukar 220V dalam ke dalam 5V? Adakah terdapat pengubah di dalam?
Jawapan: Ia telah berubah di dalam, dan output port USB ialah DC 5V.

Answer aboiu JUNON Switch and socket company 3