Kotak agihan sepuluh tidak dan berkaitan dengan impak dan penyelesaian (3)

- Feb 12, 2019-

Adakah tidak tujuh: baris perlindungan Peti (Lembaga) pengagihan pencahayaan bukanlah tempat, diameter laluan tidak sepadan dengan

Kesan: Wayar perlindungan kotak pengagihan pencahayaan (Lembaga) tidak disusun dari terminal, tetapi akan bersambung dalam siri oleh kerangka Kabinet, diameter dawai bukanlah ditetapkan seperti yang dikehendaki, dan peranti dengan voltan Super selamat kotak pengagihan pintu tidak disediakan dengan wayar ground pelindung. Ia adalah mudah untuk menyebabkan kemalangan keselamatan.

Penyelesaian: Menurut keperluan spesifikasi, dalam kotak pengagihan pencahayaan (Lembaga), seorang Pelindung tanah dawai busbar hendaklah disediakan, dan wayar pelindung bumi hendaklah disambungkan pada busbar yang.

Bidang hirisan lintang wayar earthing pelindung hendaklah tidak kurang daripada kawasan hirisan lintang dari sumber kuasa maksimum membawa perkakas elektrik; dan ia hendaklah juga dipilih mengikut peraturan-peraturan yang berkaitan. Hentakan pada kotak pengagihan (Lembaga) harus selamat dan mesti mempunyai peranti loosening.

Pintu yang openable dengan lebih daripada peralatan elektrik 50V, panel alih mestilah boleh dipercayai bersambung ke bingkai logam dengan baik berasaskan dengan tali tembaga terdedah. Bidang hirisan lintang kord tembaga yang terdedah hendaklah juga dipilih sebagaimana diperlukan. Kotak logam dan badan kotak dengan ketebalan dinding kurang daripada 2.5 mm tidak boleh dianggap sebagai jangka masa perancangan. Grounding wire dan pelindung dawai earthing crimping titik perkakas elektrik.

Adakah tidak lapan: lampu Peti agihan (Lembaga) menggunakan bahan-bahan kayu tanpa rawatan kalis api

Kesan: Jika kotak pengagihan pencahayaan (Lembaga) digunakan di tempat yang lembap dan berdebu, sangat mudah untuk menyebabkan kulapuk dan kebocoran elektrik. Di samping itu, kotak kayu (Lembaga) adalah tidak tertakluk kepada rawatan yang kalis api, yang mudah menyebabkan kebakaran, iaitu bahaya tersembunyi yang tidak selamat.

Langkah-langkah: Untuk memastikan keselamatan penggunaan, kotak pengagihan pencahayaan (Lembaga) hendaklah tidak dibuat bahan-bahan mudah terbakar. Walaupun di lokasi yang kering dan bebas habuk, kotak-kotak kayu pengagihan (Lembaga) yang digunakan hendaklah api-cacat otak sebelum ia boleh digunakan.

Adakah tidak sepuluh: lampu Peti agihan (Lembaga) tidak menyemak

Kesan: Kotak pengagihan pencahayaan (Lembaga) telah tidak telah diperiksa dan ia sering dijumpai selepas pemasangan: Lembaga dua lapisan telah tiada selak hentakan khas, pelindung grounding wire telah rentas kecil dan pintu openable berkuasa elektrik tidak tidak menggunakan wayar tembaga yang terdedah. Sambungan yang boleh dipercayai dengan sambungan bingkai, dawai dan perkakas logam adalah tidak kuat, ada kalangan anti fenomena, skru ibu tidak perlu Tergalvani bahagian, diameter dawai tidak memenuhi syarat-syarat, terdapat tanda tiada warna, tiada Kad Kabinet dan elektrik Gambarajah litar, susun-atur yang perkakas, selang jalur terminal Unreasonable, N dan PE tidak ditetapkan. Pengubahsuaian tempoh kelewatan turut menjejaskan kualiti. ,

Program: Meningkatkan mengikut kesan.