Downlight VS Spotlight

- Sep 16, 2019-

Downlight VS Spotlight


Ramai orang berasa keliru tentang perhatian dan ke bawah cahaya. mereka tidak tahu apa perbezaan antara sinaran dan cahaya bawah, atau bagaimana untuk menggunakan di Home Lighting, atau perbezaan kesan pencahayaan di antara mereka.

Ringkasnya, lampu adalah lampu tumpuan relatif kepada lampu yang terdedah, biasanya digunakan untuk pencahayaan umum dan pencahayaan tambahan. Tetapi kesan tumpuan cahaya Spotlight jauh lebih baik daripada cahaya bawah, cahaya meneruskan arah tertentu seperti yang anda inginkan. Ia membawa perhatian untuk kegunaan lampu khas, seperti menyalakan titik penting atau tempat yang menarik.

Downlight VS Spotlight1

Downlight VS Spotlight2


Kemudian, Bagaimana untuk membezakan antara mereka?

1. untuk sumber cahaya, satu untuk cahaya bawah boleh Mentol pijar atau mentol penjimatan tenaga. Warna lampu mentol pijar adalah kuning dan warna mentol penjimatan Tenaga berwarna putih atau kuning. Arah cahaya lampu siling tidak dapat diubah.

Di rumah pencahayaan, sumber lampu sorotan adalah mentol kuarza atau LED. Dan warna cahaya mentol kuarza adalah kuning. Anda boleh menukar cahaya sorotan ke arah mana-mana.


2. Mengenai Kedudukan Pemasangan, kami biasanya memasang lampu bawah ke siling. Ia adalah pilihan terbaik untuk memasang lampu bawah berhampiran lampu loket, cahaya lebih lembut daripada perhatian.

Mereka mempunyai banyak cara untuk memasang lampu sorot, seperti pemasangan trek, Embedded dan sebagainya. Kebanyakan pemasangan sorotan dengan pengubah. Lampu sorot digunakan untuk menonjolkan tempat yang istimewa, seperti Fresco, hiasan dan sebagainya ...


3. yang terakhir, dalam kelas yang sama, perhatian adalah lebih mahal daripada cahaya bawah.

Sorotan atau Lampu Sorot?

Sorotan beroperasi dengan cara yang sama dengan lampu sorot, tetapi biasanya permukaan dipasang. Lampu sorot adalah ideal untuk mengarahkan cahaya ke objek tertentu seperti kabinet atau bingkai gambar dan boleh digunakan apabila rehat pemasangan tidak menjadi pilihan. Lampu sorot boleh dibekalkan dengan pelbagai variasi dan reka bentuk, dari individu ke kembar, lampu sorot tiga atau empat yang dipasang pada trek plat yang sepadan. Lampu sorot tiga atau kuar sering digunakan sebagai sumber tunggal cahaya di ruang tamu atau dapur.

Apabila lampu sorot yang lebih besar diperlukan, atau untuk tujuan komersil seperti kedai, sistem lampu trek boleh digunakan. Ini membolehkan deretan lampu sorot untuk diletakkan di sepanjang trek pencahayaan, lampu sorot boleh dipindahkan pada bila-bila masa untuk memodelkan alam sekitar.

Kami JUNON boleh memberikan anda pelbagai jenis downlight dan sorotan yang dapat memenuhi pelbagai jenis permintaan anda. Selamat datang untuk memeriksa lebih banyak butiran dalam lajur produk kami.

Downlight VS Spotlight3