Bagaimana untuk menggantikan Lampu Siling?

- Nov 02, 2019-

Bagaimana untuk menggantikan Lampu Siling?


Berapa sukar atau melibatkan projek menggantikan lampu siling akan bergantung kepada jenis lekapan siling yang anda bekerjasama. Mengubah perlawanan yang tersembunyi mungkin agak mencabar kerana kaedah yang berbeza digunakan untuk melancarkannya. Lekapan lampu ceruk biasanya dipasang di antara sfera siling dan diselenggarakan oleh skru. Pijar ceruk boleh lampu diselenggarakan di siling oleh klip musim bunga. Lekapan permukaan dipasang di tempat oleh skru atau kacang hex yang melekatkannya ke kotak keluar siling.

How to replace a ceiling light

Matikan Pemutus Litar

Matikan pemutus litar cawangan pada panel perkhidmatan yang membekalkan kuasa kepada lekapan cahaya yang akan digantikan. Periksa dua kali untuk memastikan bahawa anda telah mematikan pemutus kanan dengan membawa penguji voltan bukan hubungan dekat penutup suis lampu suis.

Lekapan Surface Mounted

Dengan lekapan pendarfluor berputar permukaan atau pekeliling kecil, keluarkan kedua-dua skru # 8-32 atau kacang heks yang menghidupkan perlawanan ke kotak keluar lampu. Dengan lekapan pendarfluor yang lebih besar, anda perlu mengeluarkan dua atau lebih skru tambahan yang mengamankan perlengkapan ke sfera siling atau untuk sauh yang tertanam di siling siling. Sebaik diturunkan dari kotak keluar, cabut wayar lampu lampu dari wayar litar dengan menanggalkan kacang wayar plastik mereka. Apabila menyambungkan lekapan baru, sambungkan wayar lekapan hitam, putih dan telanjang ke wayar litar yang hampir sama.

Mengganti Jadual Pendarfluor Tersembunyi

Keluarkan lampu peresap lampu pendarfluor dan tiub lampu. Tanggalkan penutup dari atas balast dan cabut kabel yang menyambungkan pengubah balast ke kabel litar cawangan dengan mengeluarkan kacang kawat. Dengan wayar yang terputus, cari empat atau lebih skru dengan mengendalikan perlengkapan ke sfera siling. Skru ini sama ada melalui lipatan lekapan ke tepi hujung yang berdekatan atau melewati bahagian lekapan ke tepi khemah. Pasang perlawanan baru dalam urutan terbalik.

Sekiranya anda mempunyai sebarang soalan untuk menggantikan lampu siling , sila hubungi kami.