Bagaimana cara menukar suis kecemasan?

- Jun 19, 2020-

Bagaimana cara menukar suis kecemasan?

Mengingat kandungan beberapa isu terakhir, kami telah memperkenalkan suis loceng, yang boleh digunakan sementara sebagai suis panggilan kecemasan, tetapi hari ini saya akan memperkenalkan&yang sebenarnya;suis kecemasanGG quot;.

How to wire emergency switch 1


Ini adalah suis dengan fungsi mengunci diri, iaitu penggera dikeluarkan setelah menekan" SOS" butang kecemasan, dan kunci khas diperlukan untuk membukanya.

Sangat sesuai dipasang di bilik tidur, bilik mandi dan hospital warga tua, sehingga mereka dapat mendapatkan bantuan tepat pada waktunya.

Suis kecemasan menggunakan muatan kecil 3A, sementara suis butang biasa menggunakan beban 10A atau 16A. Terminal pendawaian di bahagian belakang berbeza, dan kaedah pendawaian dan keadaan penggunaannya juga berbeza.

Mari&# 39 mengetahui kaedah pendawaian beralih kecemasan

Gambarajah pendawaian

Kaedah penyambungan 1: biasanya terbuka

(Semasa beban disambungkan, tekan butang" SOS" beban akan diaktifkan.)

Pertama, ambil wayar langsung dari bekalan kuasa utama dan sambungkan ke terminal COM produk, kemudian lukis wayar langsung dari terminal NO produk dan sambungkan ke terminal loceng mekanikal, dan kemudian keluarkan wayar neutral dari bekalan kuasa utama dan sambungkannya ke loceng mekanikal. Dan periksa bahawa wayar tidak longgar, dan kemudian uji kekuatannya.

How to wire emergency switch 2

Kaedah penyambungan 2: biasanya ditutup
(Semasa menyambungkan beban, tekan butang" SOS" beban dimatikan.)

Mula-mula ambil wayar langsung dari bekalan kuasa utama untuk menyambung ke terminal COM produk, kemudian lukis wayar langsung dari hujung NC produk untuk menyambung ke terminal loceng mekanikal, dan kemudian keluarkan wayar neutral dari bekalan kuasa utama untuk menyambung ke loceng mekanikal. Lengkapkan keseluruhan garis, dan periksa bahawa garisannya tidak longgar, dan kemudian uji kekuatannya.

How to wire emergency switch 3

Dua kaedah pendawaian yang berbeza memenuhi keperluan pelanggan yang berbeza.

Pasang suis kecemasan untuk lelaki tua itu, dia dan keluarganya dapat menenangkan.


Seri Lj empat warnasuis kecemasangambar rajah

How to wire emergency switch 4