Pemasangan dan penggunaan penutup kalis air

- Apr 12, 2019-

Minggu lalu matahari terbenam dan dipaksa kembali

Beberapa hari cuaca hujan adalah sangat teruk

Dindingnya basah dengan air mata

图片1 

 

Lihat dengan teliti, di sebelah dinding air

Permukaan suis dan soket juga basah

Oh Tuhan saya! Betapa berbahaya itu!

Air menjalankan elektrik

Sebaik sahaja bersentuhan dengan suis suis

Boleh menyebabkan kemalangan elektrik

Atau karat masuk ke soket suis

Mempengaruhi hayat perkhidmatannya

Jadi kalis air kotak sangat penting

图片2 

 

Perlindungan kalis air, seperti nama menunjukkan, digunakan untuk kalis air dan tahan debu, terutamanya digunakan untuk mencegah air masuk ke dalam kotak, meter, alat dan mempengaruhi prestasinya. Tukar penutup kalis air digunakan di dapur, tandas dan balkoni atau kedudukan soket suis berhampiran dengan tanah. Contohnya, apabila anda meletakkan 13A 3 Pin Socket Dengan Tukar Dan Lampu di dapur, anda boleh memasang penutup kalis air untuk melindunginya.

Akibat memasak di dapur, permukaan suis dan suis boleh berminyak dengan mudah, maka akan bertukar menjadi kuning dengan mudah, apa yang lebih buruk, boleh menyebabkan penuaan bahagian dalam, dan tidak boleh dibersihkan dengan normal, menjejaskan penampilan dan penggunaannya. Oleh itu, suis dan suis di dapur perlu dilengkapi dengan penutup kalis air, supaya walaupun terdapat gris pada penutup kalis air, boleh dibersihkan dengan mudah.

图片3 

Perlindungan kalis air sangat penting untuk bilik mandi, kerana selepas mandi, manik air di dinding boleh mengalir di suis dan soket dengan mudah, bukan sahaja mempengaruhi prestasi dan hayat perkhidmatannya, tetapi juga boleh menyebabkan kemalangan kejutan elektrik, tahap berbahaya: sangat tinggi. Jadi sangat diperlukan untuk bilik mandi.

图片4 

Kolam Balcony menghadapi angin dan hujan sering sepanjang tahun, jadi suis dan soket sangat mudah menjadi kuning dan merosakkan, pada masa ini, kotak kalis air boleh melindungi dengan berhati-hati.

图片5 

Sekarang kita tahu pentingnya penutup kalis air untuk rumah kita,

tetapi bagaimana untuk memilihnya?

Pertama sekali, penutup kalis air adalah untuk reka bentuk kalis air suis dan soket, saiz standardnya berkaitan dengan saiz suis dan soket. Kita perlu memilih saiz kalis air yang sesuai mengikut spesifikasi soket suis & soket. Pada masa ini, saiz biasa penutup kalis air di pasaran adalah:

(1) Jenis 86: saiz panel 86mm * 86mm, lubang pelekap ruang adalah 60mm.

(2) Jenis 118: panel saiz 118mm * 75mm, ruang lubang pelekap adalah 83.5mm. Terdapat juga 154mm * 75mm, 195mm * 75mm, dan lain-lain Ruang lubang pemasangan masing-masing 121mm dan 160mm.

(3) Jenis 120: saiz panel adalah 120mm * 70mm, dan ruang lubang pelekap adalah 83.5mm

Kita perlu memilih perlindungan kalis air dengan kualiti yang baik dan juga jenama kredibiliti yang baik, seperti Guangdong JUNON Songtian Electrical Appliance Co., Ltd, dengan pengalaman bertahun-tahun untuk pengeluaran dan penyelidikan dan pembangunan suis dan soket, penglihatan produk adalah tinggi, mematuhi sikap yang ketat terhadap pengeluaran, kualiti output produk adalah tinggi, boleh dipercayai.


Pemasangan penutup kalis air:

1. Letakkan penutup kalis air di antara kotak pemasangan dan bingkai suis dan soket

2. Gunakan suis suis dan soket untuk membetulkannya ke penutup kalis air

3. Betulkan soket suis suis ke bingkai

4. Pemasangan selesai

Walaupun dengan prestasi biasa biasa-biasa saja

Sebaik sahaja anda menemuinya pada masa yang sesuai

Anda akan tahu kepentingannya dalam hidup anda.

Seperti penutup kalis air

Ia sangat diperlukan di rumah anda!

--- END ---