Serah = Telex Siaran?

- Sep 01, 2019-

Serah = Telex Siaran?

Perkataan "Surrendered" atau "Telex Release" biasanya dipaparkan pada bil muatan. Oleh itu, bil muatan elektronik dinyatakan dalam Bahasa Inggeris sebagai S BL atau BB Teleks Saran, sementara BL Asal adalah bil muatan asal.

Syarikat suis JUNON juga selalu menghadapi masalah yang sama, dan 50% pelanggan memerlukan pembebasan teleks.


Menurut tafsiran Oxford Dictionary of Modern Legal Terms, "Surrender" bermaksud "melepaskan sesuatu" dalam istilah undang-undang. Oleh itu, bil muatan elektronik ditandakan dengan perkataan "issued", menunjukkan bahawa penerbitnya tidak mahu memberikan dokumen itu fungsi dokumen yang betul. Sebaliknya, bil muatan elektronik pula menunjukkan bahawa penyerahan barang-barang di bawah dokumen itu adalah berbeza daripada bil muatan asal.


Kebanyakan orang merasakan bahawa "Penyerahan" dan "Pelancaran Telex" adalah sama, atau tidak tahu sama ada kedua-duanya berbeza. Secara teknikal, terdapat perbezaan.

1) Rang undang-undang muatan dengan perkataan "Surrendered" menunjukkan bahawa penerima yang ditetapkan oleh pengirim di pelabuhan destinasi hendaklah mengambil penghantaran dalam kapasitinya.

2) Rang undang-undang elektronik dengan perkataan "Telex Release" yang menunjukkan bahawa di pelabuhan destinasi, penerima hendaklah menyerahkan barangan dengan faks elektronik bil muatan.


Tentang kita:

JUNON telah melakukan yang terbaik untuk menyelidik, membangun dan menghasilkan produk-produk berkualiti tinggi untuk Wall switch & socket, Plug & socket, pemutus litar, papan pengedaran dan semua jenis lampu LED ; Kami cuba untuk mendorong produk kami ke seluruh pasaran Eropah dan Amerika, dan kami mendapat banyak pencapaian.

Kami mempunyai mesin suntikan cetakan kami sendiri dan bengkel bahagian kerjasama, yang telah memberi jaminan tentang kawalan kualiti dan pengurangan kos, maka kami dapat membekalkan pelanggan kami dengan produk berkualiti tinggi dengan harga yang rendah.


Dengan tujuan "kualiti adalah yang pertama", kilang JUNON kami akan memberikan perkhidmatan terbaik kepada pelanggan kami.