Apakah spesifikasi pemasangan kotak pengedaran lampu?

- Feb 21, 2019-

Peletakan litar rumah adalah bahagian penting. Pemasangan kotak pengedaran lampu melibatkan keselamatan elektrik rumah tangga. Oleh itu, Xiaobian menganjurkan pengetahuan mengenai pemasangan kotak pengedaran isi rumah dan gambarajah pendawaian kotak pengedaran isi rumah. Bagi semua orang untuk merancang lebih awal, mempunyai pemahaman yang jelas mengenai kotak pengedaran lampu.

Kotak pengedaran isi rumah mempunyai kelebihan saiz kecil, pemasangan mudah, prestasi teknikal khas, kedudukan tetap, fungsi konfigurasi yang unik, tiada had laman web, aplikasi biasa, operasi yang stabil dan boleh dipercayai, kadar penggunaan ruang yang tinggi, jejak kecil dan kesan perlindungan alam sekitar. Ia adalah pusat kawalan yang memerintahkan pelbagai komponen dalam talian bekalan kuasa untuk mengedarkan kuasa secara munasabah. Ia adalah pautan kawalan yang pasti menerima bekalan kuasa atas dan betul memberi suapan tenaga beban. Ia juga merupakan kunci untuk mendapatkan kepuasan pengguna dengan kualiti bekalan kuasa. Meningkatkan kebolehpercayaan operasi kotak pengedaran kuasa adalah matlamat untuk mewujudkan projek yang berkualiti.

Secara umum, kotak pengedaran rumah dipasang dengan aspek berikut:

1. Kotak pengedaran isi rumah harus dipasang di kawasan yang kering dan berventilasi, dan tidak ada halangan dan penggunaan yang mudah.

2, kotak pengedaran kotak pengedaran isi rumah tidak boleh dipasang terlalu tinggi, ketinggian pemasangan am ialah 1.8 meter, untuk beroperasi

3. Tiub elektrik kotak pengedaran kuasa mesti diperbaiki dengan kacang kunci.

4. Sekiranya kotak pengedaran kotak pengedaran isi rumah perlu dibuka, tepi lubang mestilah licin dan licin.

5. Apabila kotak pengedaran kuasa dikebumikan di dinding, ia harus menegak dan mendatar, meninggalkan jurang 5-6 mm di tepi.

6. Pendawaian dalam kotak pengedaran harus tetap dan rapi, dan skru terminal mesti diketatkan.

7. Setiap inlet litar mestilah mempunyai panjang yang mencukupi dan tiada sendi.

8. Selepas pemasangan, nyatakan nama setiap litar.

9. Selepas pemasangan kotak pengedaran isi rumah siap, sisa dalam kotak pengedaran mesti dibersihkan.