Apakah langkah berjaga-jaga untuk pemasangan Peti agihan

- Feb 20, 2019-

Sebelum memasang kotak pengagihan lampu, jangan lupa untuk membeli peralatan yang terlibat, kemudian mengukur arus berkadar litar isi rumah dan voltan yang bekerja. Konfigurasi sekotak pengagihan yang sama mengikut bekalan kuasa litar isi rumah, dan kemudian mereka bentuk yang baru. Gambarajah pendawaian lampu pengagihan kotak dibina dan dipasang melalui gambarajah pendawaian lampu kotak agihan, supaya keseluruhan proses terbenam dan pemasangan adalah sangat mudah.

1. kotak agihan pencahayaan terbahagi kepada dua jenis: logam sarung dan sarung plastik. Terdapat dua jenis pemasangan pencahayaan dan pemasangan tersembunyi. Jemaah Menteri mestilah utuh.

2. pendawaian dan busbars kotak pengagihan pencahayaan perlu ditubuhkan dengan garis sifar, perlindungan grounding wire dan fasa masing-masing, dan mereka mesti akan utuh dan mempunyai penebat yang baik.

3, kerangka pemasangan suis Penyaman hendaklah licin dan tidak terhalang dan mempunyai ruang yang cukup, perlu dipasang pada bahagian yang kering dan mempunyai pengudaraan, dan tiada halangan, mudah untuk digunakan. Jangan pasang kotak pengagihan kuasa di dalam Kabinet untuk mencegah kebakaran.

4. kotak pengagihan kotak pengagihan pencahayaan harus tidak boleh dipasang terlalu tinggi. Ketinggian am pemasangan adalah 1.8 meter untuk operasi; tiub elektrik kotak pengagihan input hendaklah tetap dengan kacang yang mengunci.

5. Jika kotak pengagihan kotak pengagihan isi rumah perlu dibuka, di pinggir lubang hendaklah licin dan lancar. Apabila kotak pengagihan dikebumikan di dinding, ia hendaklah menegak dan mendatar, meninggalkan jurang 5 ~ 6 mm di tepi, dan pendawaian pada kotak pengagihan. Perlu kerap dan rapi, skru terminal mesti diikat.