JUNON GROUP DI VIETNAM

- Jul 24, 2019-

JUNON GROUP DI VIETNAM

Untuk lebih memahami pasaran Vietnam dan membantu tetamu Vietnam kami meneroka pasaran tempatan dan pasaran sekitar, 16-20 Julai, JUNON switch & socket Company dan kakitangan yang berkaitan melawat pasar Vietnam.

Jadual kami seperti berikut:

Pada hari ke-16, kami melawat Pameran Elektrik Ho Chi Minh (tetamu kami juga memohon bilik). Pemimpin kami pergi memberi bimbingan.

Vietnam visiting 1

Pada 17, melawat salah satu ejen kami.

18-19 Lawatan ke pasar

Vietnam visiting 2

Menurut terjemahan, pasaran Vietnam agak bertaburan, dan terdapat beberapa pasaran di mana kami membeli dan menjual produk kami. Mereka adalah pasar Kim Bient dan jalan perkakasan di daerah pertama. Ia tidak terlalu tertumpu. Di pasaran, kita melihat bahawa untuk produk suis dan soket, pasaran tempatan menjual lebih baik atau beberapa jenama antarabangsa utama, seperti Schneider dan Panasonic. Terdapat juga beberapa jenama Vietnam tempatan, seperti SINO. Bagaimanapun, secara umum, ekonomi Vietnam tidak begitu maju, sehingga kedudukan produk tidak boleh terlalu tinggi. Seorang pemilik gedung memberitahu kami bahawa keadaan pasaran semasa di Vietnam adalah dengan cara ini, dengan 20%, 30%, dan 50% lagi produk mid-range. Kerana tahap penggunaannya yang rendah, gaji purata pekerja adalah kira-kira 1,600 RMB sebulan.

Melalui lawatan pasaran selama dua hari, kami juga menyedari bahawa kami hanya boleh bekerjasama dengan ejen Vietnam untuk membuat beberapa suis jarak jauh dan socekt, dan membolehkan mereka menduduki lebih banyak bahagian pasaran di Vietnam. Lagipun, sukar untuk bersaing dengan jenama antarabangsa yang utama.