Beri Perhatian Kepada Soket Plug Socket

- Mar 11, 2019-

Sebagai tindak balas terhadap masalah kualiti utama yang terdapat di pemeriksaan tempat, AQSIQ telah mengarahkan jabatan penyeliaan kualiti dan teknikal tempatan untuk mematuhi ketetapan undang-undang dan peraturan yang berkaitan, seperti Undang-undang Kualiti Produk, dan untuk menangani produk yang tidak layak dalam pengawasan kebangsaan dan cek tempat mengikut undang-undang, dan membetulkan dalam batas masa. Pada masa yang sama, produk dengan kualiti yang baik dan perusahaan pengeluaran mereka di tempat pemeriksaan akan diumumkan, dan pengguna akan dibimbing untuk membeli dengan betul. Pentadbiran Am Penyeliaan Kualiti, Pemeriksaan dan Kuarantin akan terus menjalankan pemeriksaan lanjutan terhadap kualiti produk tersebut, dan menggalakkan tahap kualiti keseluruhan industri pasang dan soket untuk mewujudkan persekitaran pengguna yang memuaskan bagi pengguna.

1. Cuba beli produk berjenama dengan tanda pensijilan CCC di kedai biasa.

2, memerhatikan penampilan struktur produk, terutamanya positif dan negatif, secara umumnya, plug dan soket kualiti yang baik, penampilannya seragam dan cerah, tiada duri tepi, saiz pin dan soket simetri dan bersatu, tanda adalah jelas dan tahan untuk menggosok.

3, perhatikan plag dan soket palam dan soket dan bahan dan permukaan terminal, kerana kualiti palam, soket dan terminal secara langsung menentukan prestasi keselamatan dan panjang palam dan soket, tembaga biasanya digunakan dalam pasang dan soket produk. Pin bersadur nikel, diperbuat daripada tembaga fosfor, dan terminal buatan tembaga.

4. Perhatikan sama ada kapasiti semasa plag dan soket memenuhi keperluan. Pada masa ini, standard semasa China menetapkan tahap arus fasa tunggal ialah 6A, 10A, 16A; tahap arus fasa tunggal ialah 10A, 16A.

Di samping itu, apabila membeli perkakas rumah dengan palam, adalah perlu untuk memberi perhatian kepada sama ada kapasiti semasa palam memenuhi kapasiti semasa yang diberi nilai perkakas rumah. Prinsipnya adalah bahawa arus plag yang diberi nilai tidak boleh kurang daripada kapasiti semasa yang diberi nilai perkakas rumah.