Reka bentuk Keselamatan elektrik suis dan soket

- Mar 08, 2019-

Sama ada soket suis adalah selamat atau tidak, ini mempunyai banyak kaitan dengan cara yang disambungkan dengan wayar-wayar dalaman. Kaedah sambungan yang paling maju yang cepat-menyambung struktur terminal. Sambungan struktur jenis ini adalah mudah, hanya wayar dimasukkan ke dalam bahagian terminal, sambungan selesai, tetapi keadaan pendawaian adalah walaupun dan firma dan firma, walaupun bola Boling digantung, sambungan akan tidak jatuh. Bahagian yang hidup tidak terdedah, jadi terdapat bahaya kejutan elektrik semasa pembinaan. Peranti pelindung pintu juga merupakan suatu penjelmaan Keselamatan Reka bentuk soket suis itu.

Dalam hidup, anak-anak muda sering menggunakan jari-jari mereka atau barang-barang lain untuk sampai ke dalam soket kerana mereka naughtiness dan rasa ingin tahu, mengakibatkan ramai mangsa. Untuk tujuan ini, dua slider automatik yang dipasang di bicu soket, dan hanya apabila plag dimasukkan, penggelongsor slaid untuk kedua-dua pihak untuk mendedahkan bicu; Apabila plag ditarik keluar, penggelongsor menutup dan menghalang bicu, sekali gus mengelakkan di atas kemalangan tersebut berlaku. Terdapat juga satu soket suis yang direka khas untuk dapur dan bilik mandi. Air percikan-bukti kotak atau plastik sesekat yang dipasang pada panel berkesan mencegah minyak dan wap air daripada menyerang, memanjangkan jangka hayat perkhidmatan serta mengelakkan litar pintas yang disebabkan oleh kelembapan.

Di samping itu, bahan sarung luar daripada soket suis hendaklah dibuat urea resin dengan sifat-sifat elektrik yang sangat baik, yang dicirikan oleh yang kuat dan bukan mudah terbakar dan tidak berfungsi dan cacat oleh haba. Tekanan pada nod suis adalah sangat tinggi. Secara umumnya, bahan akan melebur kerana mencetuskan apabila ia dibuka dan ditutup, mengakibatkan kemalangan. Oleh itu, bahan yang sesuai untuk orang hubungan suis hendaklah aloi Perak-litium. Ia boleh dilihat bahawa penampilan soket suis produk boleh counterfeited, tetapi dalaman bahan dan struktur adalah kunci untuk membezakan tinggi, yang merupakan perbezaan di antara produk jenama dan produk-produk biasa yang lain.