Peraturan Baru Saudi - Kod Bar Perlu Dipamerkan Kepada Pakej Luar Semua Produk Saudi!

- Nov 22, 2019-

Mengikut notis Biro Standard Saudi, mulai 1 Januari 2020, semua produk yang diimport dari pasaran Saudi mesti memaparkan kod bar pada pakej, yang terdiri dari 13 digit. Kod bar boleh dicetak pada kotak luar, atau dicetak sebagai pelekat dan disisipkan pada kotak luar. Saudi Arabia sebagai salah satu pasar besar JUNON yang mengeksport sejumlah besar suis dan soket, kami memberi perhatian yang banyak pada peraturan baru ini!

Saudi new rule 1

Peraturan penyediaan kod bar ditentukan oleh kilang, dan boleh disediakan mengikut model produk atau produk siri, iaitu, model yang berlainan dalam produk siri yang sama boleh berkongsi kod bar. Sebagai contoh, suis dan soket LJ JUNON, siri yang sama boleh melekat pelekat kod bar yang sama adalah ok, tidak perlu setiap item dengan kod bar yang berlainan. Keperluan kod bar boleh diimbas ke 13 digit.

Dari 1 Januari 2020, invois senarai pembungkusan yang disediakan pada masa penghantaran mesti memaparkan kod bar, dan invois mesti dimeterai, kami JUNON Switch syarikat mesti mengikuti peraturan baru ini dan pastikan kami boleh melakukan ini jika tidak akan mendapat masalah di kastam Saudi.