Dinding suis soket pemasangan susun atur strategi

- Mar 19, 2019-

Sering diperkatakan bahawa soket suis tidak dipasang kurang, atau lokasi yang salah, dan sesetengah pemilik menyebutkan bahawa model produk adalah salah. Kita tahu bahawa setelah soket suis dipasang, ia adalah amat sukar untuk membuat perubahan nanti. Perkara yang paling penting ialah dengan merancang kerja-kerja pengubahsuaian di peringkat awal. Maka kita perlu memahami keperluan kita, dan kita mesti menggabungkan peralatan rumah dan susun atur perabot.

Pertama, fokus perancangan: mengambil kira tiga aspek utama

Apabila perancangan soket suis utama menentukan bilangan pepasangan dan lokasi pemasangan, ia boleh dipertimbangkan dalam tiga aspek. Yang pertama adalah untuk mempertimbangkan fungsi setiap ruang rumah, untuk menentukan fungsi setiap ruang, seperti bilik tidur, belajar, Ruang tamu, Bilik audio-visual dan sebagainya. Kedua, mempertimbangkan penempatan dan anggaran saiz utama peralatan elektrik dan perabot, seperti Kabinet, TV, Peti sejuk, Mesin basuh, dll. Ketiga adalah untuk mempertimbangkan tabiat hidup keluarga dan keperluan, seperti pemasangan tandas pintar, kedudukan suis harus ditetapkan di dalam tandas.

Kedua, jumlah perancangan soket suis

Bilangan peralatan elektrik di setiap rumah adalah berbeza, dan bilangan soket suis semulajadi ini tidak mungkin perkara yang sama. Untuk menentukan bilangan soket suis yang memerlukan rumah, anda boleh menentukan tiga faktor yang disebutkan di atas. Secara khusus, ia adalah mungkin untuk menyenaraikan semua peralatan dan seumpamanya yang akan digunakan di setiap ruang, dan kemudian menentukan bilangan soket suis.

Ketiga, pelan lokasi pemasangan soket suis

Setelah anda menentukan jumlah suis soket, sudah pasti memasangnya. Lokasi soket suis biasanya perlu mengambil kira lokasi dan saiz peralatan elektrik dan perabot, serta tabiat hidup dalam keluarga. Kedudukan soket suis mempunyai spesifikasi tertentu untuk diikuti, tetapi ia masih memerlukan keputusan yang tertentu.

3 GANG 1 WAY LIGHT SWITCH STAINLESS STEEL 1